Hey! Ik ben DJ, gediplomeerd hondentrainer

Hey! Mijn naam is DJ,  [birthdate] jaar oud en woonachtig in het Noorden van Nederland. . Ik train al honden vanaf het moment dat ik oud genoeg was om de bal van mijn tante’s oude Border Collie weg te gooien. Ik ben zowel nationaal als internationaal gecertificeerd door geaccrediteerde hondenorganisatie DMWYD (CTDI) en heb het Kynologisch Instructeur programma bij Dogvision en O&O succesvol afgerond. Ik ben altijd bezig met nieuwe opleidingen en cursussen om volledig up-to-date te blijven in alles dat met honden te maken heeft.

In 2014 ontmoette ik Ziggy, een zwaar getraumatiseerd hondje die ik zou hertrainen voor herplaatsing, maar finaal verliefd op werd en heb gehouden. Hij heeft me geleerd dat er altijd een vriendelijke manier is om ALLES te trainen. In 2015 ben ik bij het asiel als vrijwilliger honden gaan uitlaten, waar ik zoveel geleerd heb over probleemhonden en het belang van een goede start in het leven. In 2018 adopteerde ik mijn 2e hond, AJ, de slimste hond die ik ooit ontmoet heb. Hij heeft me geleerd dat grenzen ontzettend belangrijk zijn in elke baas/hond relatie.

Nadat ik mijn Bachelor Gedragswetenschappen had afgerond aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, besloot ik een tussenjaar te nemen waarin ik een freelance pension & uitlaatservice startte. Hierdoor heb ik ontzettend veel verschillende honden en eigenaren mogen leren kennen In deze periode heb ik vooral geleerd betrouwbaarheid van commando’s te trainen en onderhouden in elke situatie met een hele hoop honden tegelijk. Ik heb veel ervaring opgedaan met het trainen van honden die ik nog niet zoveel gezien had, ‘gewone’ huishonden die niet getraumatiseerd waren, uit het buitenland kwamen, mishandeld waren of een slechte start gehad hadden. Honden die wél training nodig hadden, maar een geheel andere aanpak. Dit oorspronkelijk freelance bijbaantje is uitgegroeid tot een passie voor en interesse in hondengedrag die niet weer weggegaan is! In 2019 ben ik de studie Hondengedragstherapie  (BSc) gestart en in 2020 heb ik mijn officiële certificering als hondentrainer & TrickDog instructeur behaald!

Hondentraining is zo subjectief tegenwoordig, maar is dat wel zo? Wij werken uitsluitend met wetenschappelijk bewezen effectieve en positieve methodes. We gebruiken hierbij geen vaste methode, maar kijken naar de hond én de baas om een uniek en op maat gemaakt programma op te stellen dat past bij jullie als team en ervoor zorgt dat jullie je doelen behalen. Elke hond is anders. Elke hond heeft iets anders nodig. Elk team heeft iets anders nodig.

Ik hoop met mijn trainingen elk hond/baas team dichter bij elkaar te brengen en jullie te inspireren verrijkte, dynamische en voldane levens te leiden!

Accreditaties:

– Gecertificeerde TrickDog Instructeur & hondentrainer (CTDI) (DMWYD)

– Kynologisch Instructeur (DogVision)

– Dog Behaviourist Student (BSc)

– Gedragswetenschapper BSc (Vu University)

 

Methodes & kwalificaties

Positieve training gaat om het trainen van honden op een manier die ervoor zorgt dat ze zelfstandig de juiste keuze maken. Honden, net als mensen, hebben een bepaalde mate van controle, voorspelbaarheid & zelfstandigheid nodig om te kunnen functioneren als gezonde en zelfverzekerde volwassenen. Zonder deze voorwaarden bestaat er een grote kans dat honden probleemgedrag ontwikkelen, zoals angst, agressie of een combinatie van de twee. Positieve training is een sterke tool voor het voorkomen van probleemgedragingen en zorgt voor meer vertrouwen & een gevoel van veiligheid in de hond. Dit helpt je bij het vormen van een betere band met je hond en helpt je je hond te trainen op welk gebied je maar wilt!

We werken uitsluitend met wetenschappelijk bewezen effectieve methodes. Wetenschappelijke studies over hondengedrag geven ons zoveel inzicht in de wereld van de hond, veel meer dan we met het blote oog zouden kunnen zien. Deze studies helpen ons begrijpen hoe honden de wereld zien en waarnemen, hoe ze denken, voelen en communiceren. Wetenschappelijke studies hebben zoveel mythes in hondentraining weerlegd, hetgeen ons heeft geholpen nóg beter te kunnen communiceren met onze honden!

Gecertificeerde & opgeleide hondenprofessionals bouwen op het belang van de mens – hond relatie om als team te kunnen functioneren. Om als team te functioneren. Zoals mijn vriend zou zeggen: het is een Co-Op en niet een VS spel. We streven niet naar dominantie of de rol van de alpha, maar leggen de focus op samenwerking. Wij leggen onze focus op het aanleren van gewenste gedragingen, die ongewenste gedragingen overbodig maken. We kijken naar elke individuele hond en vinden uit waar hij voor leeft, of dat nu voedsel, speeltjes, aandacht, sporten of iets anders is, we vinden wel iets waar jouw hond motivatie uit haalt. Zonder motivatie is samenwerken of überhaupt werken niet mogelijk. Het is niet ‘Mijn hond moet doen wat ik zeg,’ maar ‘Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn hond met mij wil werken.’

Ik geloof in de L.I.M.A. benadering, hetgeen staat voor ‘Least Intrusive, Minimally Aversive.’ Dit betekent dat ik altijd zal kiezen voor de minst hinderlijke, minimaal aversieve methode uit een set van humane en effectieve tactieken met de hoogste waarschijnlijkheid om te  slagen in het behalen van trainingsdoelen of een gedragsveranderingsdoelen. Simpel gezegd: de hond kiest wat hem motiveert en de hond kiest hoe we hem trainen. Wie weet beter hoe je de hond motiveert dan de hond zelf? Doordat we deze redirectie technieken gebruiken, zorgen we ervoor dat de hond op de meest plezierige manier leert.

Ik ben gecertificeerd hondentrainer, instructeur en internationaal TrickDog instructeur door DMWYD en heb het programma Kynologisch Instructeur van Dogvision succesvol afgerond. Vanwege Covid-19 is helaas het praktijkexamen uitgesteld, deze zal later in het jaar voltooid worden. Ik ben 2e jaars hondengedragstherapie student aan 1 van 2 geaccrediteerde opleidingen op Bachelor niveau. Op professioneel vlak train ik sinds 2018 honden en ik laat mij regelmatig bijscholen om certificatie te onderhouden en te waarborgen dat ik altijd de meest up-to-date en efficiënte informatie bezit.

Het is zeer belangrijk voor mij om mijn klanten van up-to-date, wetenschappelijk bewezen effectieve methoden van hondentraining te voorzien, om deze reden is bijscholing voor mij een prioriteit. Om deze reden gebruik ik geen aversieve methodes van dominantie en intimidatie als een vorm van training. Ik leg de focus op het aanleren van een solide trainingsbasis door middel van conditionering en relatie-gestuurde methodes in de vorm van positieve traningstechnieken.

Het vierpotige deel van mijn team

Dit is AJ op 6 weken leeftijd al slimmer dan de meeste mensen. Hij is GEK op trucjes, leert graag en vindt alles leuk zolang het maar een hondensport is.

Likes: SPORTS ASFGHSJF
Dislikes: Being hugged
Favourite truc: BOOP

AJ
TrickDog Teamgenoot

Dit is Ziggy. Hij is absoluut niet CHILL. Of hij slaapt, of hij is KLAAR VOOR DE START Gek op trucjes, maar ook agility en steppen staan op zijn lijstje!

Likes: Zonnebaden
Dislikes: Schreeuwende kinderen
Favourite truc: Rebound

Ziggy
TrickDog Teamgenoot

Ons Verhaal

Mijn naam is DJ en ik heb GirlwiththeBarks opgericht om de wereld van één hond te veranderen. Zodat ik de wereld van alle honden kan veranderen.

Als jong meisje ben ik opgegroeid met mijn tante’s bordercollie, mijn beste zwartwitte vriend ‘’Mag ik een hond?’’ herhaalde ik op 11 jarige leeftijd zo’n 100x per dag naar mijn moeder. Uiteindelijk was ze het zat en daar was ze dan: mijn eigen beagle teefje. De meest koppige hond die ik tot nu toe heb ontmoet. Zij heeft me uitgedaagd op manieren die ik nooit zal vergeten en waar ik ontzettend veel van geleerd heb.Daar ben ik haar nog elke dag dankbaar voor. Op 19 jarige leeftijd verruilde ik mijn ouderlijk huis voor een studentenkamer op een grote eenheid om de studie Gedragswetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam te volgen. Maar ik…zonder hond? 2 maanden later had ik 13 huisgenoten + 1: Dwergpinscher Ziggy!

Pfoe, wat had ik mezelf op m’n hals gehaald? Compleet getraumatiseerd en een hekel aan alles dat ademde of bewoog….Het heeft me ongeveer 2 jaar gekost om hem mij, zichzelf en de wereld weer te laten vertrouwen…. Hij had me wel aan het denken gezet..Misschien kon ik andere honden zoals hij ook helpen? Ik besloot vrijwilligerswerk te doen bij het asiel in de buurt, waar ik werkte met zoveel verschillende honden. Agressieve, angstige, getraumatiseerde, overenthousiaste honden . Ik vond het mateloos interessant en had er goede intuïtie voor. Misschien moest ik hier wat mee doen? Het voelde goed. Het klopte voor mij, alles voelde logisch en natuurlijk. Zo had het trainen van honden voor mij altijd al gevoeld.

Nadat ik mijn Bachelor aan de Vrije Universiteit van Amsterdam had behaald, zijn mijn vriend en ik gaan samenwonen in een huisje met een tuin. Ik begon honden aan te nemen van bazen die radeloos waren, ik trainde ze terug en trainde de eigenaren om te gaan met de honden of zorgde voor herplaatsing. Vanaf dit moment werd het me duidelijk: dit is wat ik moest doen! Honden helpen. Mensen helpen hun honden helpen. Dit is dan ook mijn missie. Ik volgde scholing om mezelf te certificeren als hondentrainer & instructeur én ik volgde scholing om me tel aten certificeren in mijn favoriete hondensport: TrickDog! Om me nog verder te kunnen verdiepen in hondengedrag ben ik de Bachelor opleiding hondengedragstherapie gestart, waar ik nu 2e jaars student ben.

Elke minuut van elke dag besteed ik aan honden. Ik ben altijd aan het lezen over wetenschappelijke trainingsmethoden, aan het werk om nieuwe trucs aan te leren, aan het sporten met de honden of gehoorzaamheid aan het trainen. Vaak film ik mijn trainingen en analyseer ik deze later om mezelf nog meer te ontwikkelen in het trainen en begeleiden van andere hondeneigenaren. Elke dag werk ik aan het uitkomen van mijn droom: de wereld van honden en bazen dichter bij elkaar brengen!

Scroll naar boven