#ProductReview Agilitoy: Leuke, Hufterproof hondenspeeltjes én goed voor m’n schouder

Hoe het allemaal begon….
Een paar jaar geleden was ik op een behendigheid 3-daagse met de puppy AJ en kleine chagrijn Ziggy. We verbleven op een leuke camping aangrenzend aan het workshop terrein. Grote tent en benches mee en een fel oranje omheining om de honden in de buurt te houden (tenminste, dat was het idee).
 
Een gezellige, spontane meid reed het terrein op met haar autootje en laadde haar border collies uit. Ze had precies dezelfde tent als ik, maar haar honden bleven wél achter die omheining (Jaloers, mijn honden braken natuurlijk heerlijk uit als eersteklas rebellen). Iets later op die dag, tijdens een workshop, zag ik haar aan de zijlijn staan. Ik sprak haar aan in de pauze en we raakten aan de praat…. Ze kwam ook nog uit dezelfde buurt als ik, toevallig! Ik vond haar direct aardig. Ik volgde haar op Instagram, zij mij ook en zo geschiedde het….
 
Want deze gezellige meid bleek niemand minder dan de founding mother van: Agilitoy! ”Ik maak nu mijn eigen agility speeltjes!” Stuurde ze me enige tijd later in een DM. Ze vroeg of ik ze wilde testen en mijn bevindingen wilde opschrijven. “Ik schrijf alleen eerlijke blogs hoor…,” zei ik nog. Sceptisch als ik was. Ziggy die zich ver verheven voelt boven de meeste trekspeeltjes, AJ die super kriegelig is over de structuur van een trekspeeltje en toen inmiddels nieuwe toevoeging Scout die zo’n 3 trekspeeltjes per week aan flarden scheurde. Mijn schouder incluus. Ik was gezond sceptisch, toch? 
 
Voor kieskeurige honden
De speeltjes kwamen binnen, enthousiast scheurden de honden en ik de verpakking open. Het sheepsy trekspeeltje en de ronde met handvat: Sheepinity. (Alleen vanwege de naam al zou ik deze aanschaffen. Wie wil dat nu niet de hele dag zeggen. ”Sheepinity”.) ploften uit de verpakking neer op de keukentafel. Scout keek verlekkerd. AJ keek geïntrigeerd. Ziggy liep weg met een trekspeeltjes zijn saai hoofd. Ik nam de Sheepinity (”Sheeepinittyyyyy”) mee naar de volgende Agility training in het kader van ”we zien wel”. Een zak met koekjes onderin de tas als back up…
 
Eenmaal bij de training aangekomen, haalde ik het speeltje tevoorschijn en propte het in mijn beloningstas. Paste net. AJ liep een reeks, ik gooide het speeltje als beloning en…hij pakte het. Gewoon zo, hup, in z’n mond. 0 aarzeling! Hij gooide ermee en: hij vroeg me om een trekspelletje! ”Wat krijgen we nou,” dacht ik, en ik begon enthousiast mee te doen. De hele verdere les getraind met een speeltje, terwijl hij het normaal niet doet voor minder dan worst. En dat bleef zo: elke les! En ook in huis, op het grasveld en waar dan ook. Sheepinity blijft leuk!
 
Interessant voor honden die niet- of niet makkelijk spelen
Een paar dagen na deze verrassende, maar zéér positieve ervaring haalde ik Sheespy tevoorschijn. Een iets korter en subtieler speeltje voor een iets kleinere hond (laat hem niet horen dat ik dat gezegd heb, wee m’n gebeente). Ziggy lag op de bank en wiebelde achterdochtig met zijn wenkbrauwen. ”Wat wil ze nu weer,” hoorde ik hem denken. Ik ging op het vloerkleed zitten, legde sheepsy voor me en ik begon er wat mee te frummelen om Ziggy zijn aandacht te trekken. Ik bewoog Sheepsy heen en weer, tilde het een stukje op en tikte het op de vloer, liet het dan ineens naar rechts en dan ineens naar links bewegen. Zoals een ‘echt’ schaap ook zou doen. Hoopte ik dan maar. Ziggy spande zijn spieren, wees zijn oren recht omhoog en sprong van de bank af. Ik hield Sheepsy even stil. Hij snuffelde er nieuwsgierig aan…Langzaam bewoog ik Sheepsy van hem weg.
 
Even bleef Ziggy doodstil staan. Compleet bevroren. Ik hield mijn adem in: wat ging hij doen?  Twee seconden later ontdooide hij, maakte een spelboog, blafte een paar keer naar Sheepsy en…greep het vast! Nou pakt hij wel eens vaker iets vast, meestal balletjes, maar… Hij begon te trekken en te sleuren en te scheuren. Blaffend en grommend speelde hij een trekspelletje met me! Ik vroeg me af of die grijns ooit van mijn gezicht zou verdwijnen.
 
”Wow, magie,”, dacht ik alleen maar. Wat gaaf. ”Hier met dat schaap,” blafte Ziggy me ruw terug in het hier en nu. Hier en daar trok hij plukjes haar uit Sheepsy, die hij direct weer uitspuugde. De stukjes wol waren best groot en ik besloot voor hem de konijn versie voor kleine honden aan te schaffen. Dat bleek een goede keus. Hij is zo mogelijk nog gekker op de Rabbit, maar dan met minder wol in zijn mond.
 
Hufterproof én nog steeds going strong een jaar later
(Noem ik nou m’n eigen hond een hufter? eh…. ja)
Oké, oké, het heeft een Ziggy & AJ stempel, dat is al heel wat! Maar de speeltjesverslinder….Ik was gezond pessimistisch en hoopte op een klein wonder. Ik wierp een laatste blik op de onheilspellende stapel verslonden speeltjes in de hoek van de garage, haalde diep adem en nodigde Scout met SheepsyBungee uit voor een trekspel. Angstzweet klotsend onder m’n oksels.
 
”Daar gaat m’n trekspeeltje,” dacht ik nog. Ik wreef nog even over m’n rechterschouder: scout z’n vaste slachtoffer náást die arme speeltjes. Bungee’s gebruikte ik al helemaal nooit, die scheurden direct kapot. En m’n schouder nam me dat niet in dank af… Ik begon voorzichtig, maar Scout.doet.niet.aan.voorzichtig! Hij greep de vacht direct hard vast en begon er aan te sleuren en te scheuren. De Bungee beschermde gelukkig m’n arme schouder. Scout hing en trok en schudde het speeltjes heen en weer. Hier en daar kwamen kleine stukjes vacht mee, die hij direct uitspuugde om vervolgens het speeltje weer tussen zijn sterke kaken vast te grijpen. Het tussenstuk was ook niet veilig voor zijn scherpe tanden.
 
”Hier met dat ding,” riepen zijn felgroene ogen. Elke dag speelde ik 2x met scout en de Sheepsy of Sheepinity. En de speeltjes? Die leven nog steeds! En mijn schouder ook…Dik een jaar later (foei mezelf, moest die blog nou echt zo lang duren. Oeps. Maar.. Nu weten we wel dat deze speeltjes het dus al een heel jaar uithouden én leuk blijven!) en ze liggen niet in die stapel verslonden speeltjes in de hoek van de garage. Nee, nee, ze hangen trots en nog helemaal heel aan de kapstok. Klaar voor actie! Ik ben om. Niets dan Agilitoy meer voor mijn jongens.
 
Wil jij ook zo’n leuk, interessant, gaaf en hufterproof speeltje? Je schouder, je hond en je portemonnee bedanken je op voorhand! Ze zijn er in heel veel verschillende kleuren, met verschillende soorten vacht, in verschillende groottes, met en zonder bungee, met en zonder bal….Wat wil je nog meer! Zing het: Agilitoy! Je kunt ze hier bestellen: DrookitDogs
Scroll naar boven